Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bränd

Jag brände blad
stockeldens hemlighet
gråsvedda bokstäver
allt som fanns kvar
ångesten pulserade
som skär i öppet sår
pulsen fladdrade
på skrik efter svar

Breven som du skrev
ligger här i högar
staplade siluetter
de tecknar ingen ro
du var framtiden
vi andades odödlighet
vinglaset står här
ett väsen utan tro

Jag brände blad
en stund av terapi
själen får upprättelse
för oönskad rekvisita
du lämnade estraden
när glasen var tömda
bitterljuva smaker
likt en flaska Rosita

Breven i min hand
smutsiga av sot
orden memorerade
djupt i själens sal
du reste utan adress
på kvistfri slipers
steg mot oändligheten
ett oavsiktligt val

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 314 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-22 07:07



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Mollstämt och i övergivenhet, bra fångat!
2021-10-27

  Kungskobran VIP
Starkt om övergivandets ångest och kval
2021-10-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Berörande, sorgligt och smärtsamt vackert diktar du saknad och minnen i en tid som var.
2021-10-22

  Susen VIP
Stark och berörande. Mycket välskriven
2021-10-22

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om sorg och saknad och om minnena som är kvar.
2021-10-22

  AiA Maria den fria


”Bränd”

andas
medvetenhet
maktlöshet
medkänsla
insikter
sorg

Minns beroende sjukdomen och alla som i den lider!

Tack!


2021-10-22

    Lena Staaf VIP
Vackert mitt i det sorgliga.
2021-10-22

  Feliaxel VIP
Vemodiga rader
2021-10-22

  Öknens Ros VIP
Sorgsna känslor, vemodsfyllda ord.
2021-10-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
U ndfått utgått
L ott uppnått
J a nu blott
O rd väl tunnsått
2021-10-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
U ndfått utgått
L ott uppnått
J a nu blott
O rd väl tunnsått
2021-10-22

  Maria Sundelin VIP
Sorgsen
2021-10-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO