Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pärlan

 

Var den bara ett sandkorn
när först vi lärde känna den?
Vaggas fram och åter i musslans inre
formas i skimmer en mognande pärla


Pärlans universum
öppnar sin utsikt
av glansen i ögat
av brinnande andning
av ömhetens famntag

faller ridåer 
skimret vidgas
mot gråa dagrar
som stillhetens styrka
som syskonets handslag
som kärlekens handling


 
En hemlighet  en pärla
Vi namnger den                                                                                                                och ger den vidare





Fri vers av Per Rydberg
Läst 193 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-10-04 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg