Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äpplevän

Frukt
ett vackert ord
med fukt
och fru

bokstäver
öppnar
och vattnar
varandra
ukt fr

så som
en frukt
öppnar
och vattnar
den som låter
sina tänder
skära in
genom skal
och kött

han har tagit hand
om detta överflöd
äpplen i korgar
och lådor
med djupaste ömhet
fyller stora delar
av altanen
i modesta färger
och form av byst
och rosenkind

en i taget
på särskild plats
med gelikar
och väninnor
försiktigt
frukt för frukt
att bjuda liv
att presentera
som vän
och familj

frukt fukt fru
vackra kärleksväsen
bjuder motstånd
arom och doft
med aldrig sinande flöde
ur paradisets källa
till hälsa
och lust




Fri vers av Petter Wingren
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-04 22:57



Bookmark and Share


  Baystream
Jag tycker att du, i det sista raderna binder ihop orden - lite som att sätta punkt men samtidigt göra dem oändliga.

Hoppas denna kommentar godtas - jag ville ändå som läsare påpeka att texten är genomtänkt och välskriven.
2018-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren