Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell: Solstrale…


SAKTA STIGER SOLEN

en visa jag nynnade på plötsligt

 

när solen sakta stiger

över nejdens ljusa blå

för om morgonen

höljdes staden

i dimmans djupa vrå

på avstånd hördes toner

de smög sakta mot mitt hus

och solens strålar skänkte

allt sammans sitt vita ljus

 

i en tid av höstens kalla dunkel

i en tid då allt vissna och känns grått

jag gläds åt de strålar som kinden min har fått

 

och jag går den gamla vägen

där de alla gått förut

det finns en bit utav den

där solens strålar ljusa

har fyllt oss all med en visa

 

i en tid av höstens kalla dunkel

i en tid då allt vissna och känns grått

jag gläds åt de strålar som kinden min har fått

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Solstrale VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-10-05 10:18



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Den var bra,
gick att sjunga till
min just nu hesa
påhittade melodi
men jag måste
ha allt VISSNAR
R:et med i min
melodi!
2018-10-05

  ULJO
Så fin text och bild
2018-10-05

  M.Eta
Fint skrivet. Vad vore livet utan solstrålar mot kinden.
2018-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP