Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


LÖVTAMBURINORKESTERN

 

de rasslar i takt

dansar i sin prakt

vimlar mot himlar

ramlar och famlar

alltid en utsikt 

där de flyter på ytskikt 

av olja eller vatten

eller fastnar i svansen på katten

när de jagar för att få fatt den

 

de rasslar och prasslar

lövtamburinorkestern bjuder till fest

de samlas under höstens välkomnande gest

de spelar för gamla och unga

men de kan inte sjunga

de ber dig om din röst

när det närmar sig höst

 

de lyser i grönt gult och rött

de svänger tyst när det bli blött

då blir rytmerna dova

de har ett stycke som alla av bli trött

lövhalkan får alla på fall det vill jag lova

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-05 12:56



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Härlig höstkänsla du fångat
Kramar
2018-10-05

  Fulbergarn
En bossanova-orkester kanske
2018-10-05

  Poeten Salvador VIP
I söder har lövfallandet inte börjat på allvar än
2018-10-05

  Bodingen VIP
Att det funkar skriva så tjusigt om den vidriga hösten är värt en extra applåd, finemang!

2018-10-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Orkestermusik
innerlig och
så lov lövrik...
Du tackas väl
av Din publik!

2018-10-05

  M.Eta
Så fyndigt, lövtamburinorkester. bra skrivet om vackra färggranna höstlöv.
2018-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP