Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en vän som betydde mer än denne kunde förstå


VARGBRODER

Det var så skönt att ha en bror där borta i skogen. Han kunde höra mig, flera mil från där jag stod.

Min klagan nådde fram till hans berg. Och han kunde inte tygla begäret att svara.

Över mörka trädkronor möttes vår sång. En avlägsen samhörighet. Det var en tröst att höra hans ylande. Jag kunde känna vittringen av honom. Doften gav mig sinnebilden.

Sträv gråsvart päls, isblå ögon, vilande svans, vädrande nos. Kraftiga tassar som står mjukt i mossan.

Skärande ångest fick mig att gny. Och varje svår natt svarade han från fjärran. Men min vargbroder hade en tik. Det var med henne han vilade och drev sin jakt.

Jag insåg att han blev splittrad av instinkten att svara på mitt jämmer. Han blev rastlös och orolig.

En kväll när regnet kom, tystnade mina rop. Jag vände mig om och travade bort på den mörka stigen.




Fri vers av La yegua
Läst 326 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-10-05 13:55



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Vackert
2018-10-10

  Solstrale VIP
Väldigt nyanserad och djup berättelse! En stark poetisk metafor! Fantastiskt skrivet och ett naturligt flöde!
2018-10-05
  > Nästa text
< Föregående

La yegua
La yegua