Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(e)13


Dessa jävla jag

Alla hinder,
alla jävla hinder och barriärer,
som håller mig utanför
kall, frusen i isregnets bestraffning

dessa gränser.
dessa jävla gränser som separerar,
som trycker mitt ansikte,
hårt, beständigt mot asfalten

skulle kunna blicka ut,
se världen från en vy,
tittar istället upp och inser
hur lång väg jag har att klättra

dessa skiljelinjer,
dessa jävla skiljelinjer,
som håller mig ifrån att bli,
den jag borde vara,

dessa väggar.
dessa jävla tjocka väggar,
som inte ens har ett mellanrum,
som får mig att hoppas,

kunde ha blivit dröm,
en sanning som du förvaltade,
kunde ha förändrat,

dessa murar,
dessa jävla murar,
som skapar den jag inte vill vara,
denna kalla och frusna människa

denna utdöende och motsatsfyllda
individ,




Prosa av Max Poisé
Läst 228 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-10-05 16:09



Bookmark and Share


  DominiQueen
UNDERBART!!!
Jublar i Din "döddans"
låter som en helande krackelering
som ormen som ömsar skinn
METAMORFOS (mitt favoritord)
en god orm, med läkandets serum

Min bästa vän Ewa som är
livslärare och konstlärare
förklarade i en sådan fin metafor
då jag led så över anhörigs inre kamp
med sig själv och lidande som nästan gjorde honom suicid...

Ingen kan gestalta det med samma ömhet som hon ... men jag försöker i allafall ...
hon sa med all sin moderliga ömhet

om att när fjärlien låg i puppan så såg den så hjälplös ut, det lilla livet kravlar, bänder, bultar, skiter, krumbuktar sig, upplevs som så hjälplös, det ser så plågsamt ut, och ofta vill vi gärna ingripa och släppa ut larven, befria, hjälpa ...
men gör vi det kan den dö ... sticker vi hål på puppan, kan vi skada en vinge och Fjärilens vinge kanske aldrig kan växa, och Fjärilen kan då inte resa sig för att äntligen få flyga ... den dör ...

det är det absolut svåraste (nu rinner tårarna igen) att veta an en älskad lider och inte få ingripa ... men det är Kärlek att tifa, backa och attvi TILLIT lita på den andres styrka ... om den inte ber om hjälp..

så svårt för mig som känner andras känslor och då dras väl egna smärtan också upp ...
svårt att tålmodigt inte få ingripa med all min omtanke och alla mina mirakelverktyg ...
min vulkaniska energi gör mig ju till en kärleksfull ångvält ... :-( .... :-)
både bra som dåligt

Ja dö för fan, dö, älskade Max
och låt INSIKTENS kyss väcka Dig
den själ Du är ämnad att vara
TOTALT DU
i själ och hjärta

snart kan vi vifta med vita fanor
och jubla:
- Illusionen/masken är död
Länge LEVE DIG!!!
ÄKTA ÄKTA GENOMÄKTA
DU

jag niger för Din storhet
Din pånyttfödelse
Du
*h j ä r t a*

Tillgivet Din i ljuset allierade
DominiQue
LoveShine

2018-10-05

  alicja lappalainen VIP
Här känns det rytmen av Bruno K. Öijer.
2018-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé