Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hej, politiker världen över!


Höjdarnas kafé


På trappornas nedersta steg
ståtar vakter
och trapporna själva
är bländande blanka
samt utomordentligt
lätta att hitta
Strax ovanför breder sig
stadskärnans torgplatta
ljus som en sommarnatt
under en midnattssol
ut sig

Och ovanför torget
– högt ovanför, verkligen –
pryder altanen i
gnistrande pansar med
stilfull beläggning
av exklusiv marmor
de sörplande drinkarnas
mysparlament
Se på folkmassan nedan, ert
välde av tystnad!
Nog verkar den talande
dock, på sitt sätt!



5/10 2018




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-10-05 23:20



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
ett folk som vaknar upp och säger nej till maktens förtryck är starkare än pansarvagnar - men som individer kan vi - folket - ändå köras över - så tänker jag inför denna välskrivna dikt!
2018-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP