Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Under ytan

 

Om man skulle vara som fisk
levde man under ständig risk
även som en storvuxen gädda
fast i nät kan ingen mig rädda

tuffa firrar likt kloka abborrar
har ingen chans mot sjöborrar
sticker man sig på dess taggar
strax gift mot döden då vaggar

bra kanske vara pigg liten mört
från farorna kvickt flyr på stört
dock bäst är vara hal som en ål
ger stötar till fi ja allt vad de tål

fick dock nyss ett litet problem
lär fortsätta på land likt bohem
ty jag kan icke andas där under
bara hålla andan i tio sekunder







Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-06 23:48



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ja och dom fina, alltså finfiléade har det inte. Men kanske haft.
2018-10-08

  Fulbergarn
Fula fiskar
har ofta
gälar
2018-10-08

  Bodingen VIP
Bäst hålla sig på land
ta sig ett dopp ibland
lapa i sig en kall bärs
nog bättre än va gärs
2018-10-07

  Öknens Ros VIP
fina rim och fin rytm i denna "fiskdikt"

2018-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP