Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Skottkärran



 

 

 

Jag kör mina tankar 
i skottkärran och 
stjälper av dem 
på tippen

Nya tankar växer sakta 
fram när jag gjort mig 
av med slaggen

De nya plantorna ser 
lovande ut 
Kanske bär de frukter 
med kärlek och empati

Odlade i en jordmån 
av helig kvalitet 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 356 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2018-10-06 11:35

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En favorit bland alla mina favoriter
2018-10-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra och tänkvärt diktat! Skräpet måste bort. Ibland går det.
2018-10-07

  Blomma-Stjärna VIP
Jag tycker mycket om den här dikten och hoppet den inger mig att livet kan bli mer möjligt - är möjligt med poesi!
2018-10-06

  Eva Langrath VIP
Fint komponerad text som får mig att tänka förändring.
2018-10-06

  DavidM VIP
Tänkvärda och snyggt framförda verser.
2018-10-06

  Öknens Ros VIP
en perfekt grogrund.
2018-10-06

    ej medlem längre
Hopp!
2018-10-06

  limerick
Hoppfulla metaforer i vacker poesi.

2018-10-06

  DominiQueen
Hoppfullt härlig jordmån min vän, hoppets frön spirar av liv.
2018-10-06

  Kungskobran VIP
Hjärnskrot är ett ok
för att råda bot
på denna farosot
rekommenderas
rensning i
lugn och frid
men det tar tid.
Poesi kan också vara bra
skrotet kommer ut
så att det blir ett slut
på de skadliga
tankarna


2018-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten