Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lastbil

Stefan älskade kvinnor. De fanns där i hans minne varje dag. Han älskade verkligen kvinnor. Stefan hade ett jobb som han älskade. Det var Stefans, jobbet. Pikétröja och ett leende som bästa vapen. Stefan älskade kvinnor. Det drar en vind förbi E4an. Regnvattnet ligger som små speglar på asfalten. En långtradare pressar vinden framför sig och det känns överväldigande. Stefan älskade sin mamma. Två svarta skor – nedsatt pris en gång i tiden. Gatlyktorna reflekterar sitt orangea ljus längst ut vid skospetsarna. Stefan, vad gör du här? Det drar lite i magsäcken och magsyran bränner lite. Det är så tidigt på morgonen. Det glimmar till vid trädtopparna. Stefan älskade kvinnor. Stefan du älskade aldrig någon. Vad gör du här ute? Stefan drar sina tjocka fingrar genom sin tjocka lugg. De starka ljusen på långtradaren närmar sig. En våg av obehag sköljer över honom. Du har väl inte ångrat dig Stefan?
Mamma jobbade på ett slakteri. Stefan visste vad de gjorde med grisarna. Visste de vad som väntade när de föstes in i lastutrymmena? Nu Stefan. Nu är det din tur. Du vet vad som väntar. Det är dags att du går ut och möter det nu. Grisarna stod på led för att dö. De säger att grisar är intelligenta djur. Stefan var aldrig intelligent men han insåg en sak. Det som fanns i hans dator – det var så fruktansvärt smutsigt. Det var en smuts som aldrig skulle kunna tvättas bort.

Stefan går ut i den mötande filen.




Prosa (Kortnovell) av Jakob B
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-10-06 13:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jakob B
Jakob B