Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då och sen...

När la man om stil
slutade leka, man gjorde
inte längre snöänglar i snön...

Lekte inte kurragömma heller
ringlekarna försvann, liksom
hopprepet, man hoppade inte
båge, inte hage, ingen puttade
kula, ingen lekte sista, inte ens
sista paret ut... Den leken har
jag totalt glömt av hur den
gick till, nå´n som vet?

På gården spolades vatten, som
frös till is där åkte vi barn skrid-
skor... En kväll när jag skulle
lägga mig tittade jag ut genom
fönstret och sa till min pappa,
va´andra får vara ute, de åker
skridskor, flera stycken nu, va´?

Min pappa gick fram till fönstret
och sa, det är inga barn som åker
skridskor, det är deras mammor,
som övar i mörkret... Gå och lägg
dig du... Nu!




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-07 06:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt