Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det politiska spelet under täcket

nedskärningar i utbildning och vård
budgeten måste hållas över nollstrecket
besluten om vad som tillåts växa i det allmännas trädgård
fattas i politikernas spel under täcket

mannen på gatan vet oftast ingenting
om vad som planeras förrän det verkställs
nyinvesteringar tycks nu uppleva en sällan skådad blomstring
när det gäller att upprätthålla känns det som om det mesta nollställs

i det politiska spelet blir vi ständigt förda bakom ljuset
fast nån av oss protesterar lägger sig snart stormen i vattenglaset
det är lätt att fatta stora beslut om vad det ska satsas på i det gemensamma huset
för politikerna är det så enkelt – det är ju vi som får betala kalaset




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-07 14:58



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Jajjemen, skriver under på't
2018-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP