Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlåtande herren

Gud förlåter har prästen sagt.
Han glömmer alla synder begångna.
Skitsnack säger jag och betvivlar den makt
vars agg mot vissa tycks långa.

Eva åt en frukt från trädets gren
Ett brott som ringa kan tyckas.
Gud blev sur och ställde till en scen
Nu jävlar ska kvinnan förtryckas.

Hon ska jobba och slita tills armarna värker
Hon ska kämpa under stånk och med stön.
Hon ska jobba och slita och en dag hon märker
Hon för allt slit står utan lön.

Hon ska pinas och smärtsamt barnen föda
Med stöd från den man kallad pappa
Hon ska skrika och färga lakanen röda
Medan pappan tafatt på armen ska klappa

Ja, Gud han förlåter har prästen sagt
Men visst är väl vår herres tukt
Som fick kvinnan fråntagen all sin makt
Väl hård för bara en frukt.




Bunden vers (Rim) av Salladshuvudet
Läst 233 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-07 15:52



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Med senaste gen
Och Dna forskning
Har vetenskapen
Kommit fram till
Att mannen är en
Pålaga som upp
- kommit ifrån
Kvinnan
Vad det nu har
För betydelse?

2018-10-08

  Larz Gustafsson VIP
Gud förlåter har BIBELN - Guds Ord - sagt.
Jag är ett levande bevis på detta.

Vem har sagt att kvinnan ska ha makt?
Hon ska definitivt inte utöva makt över mannen. Det står också i Bibeln (1 Tim 2:12).

Menar du att det bara var Eva och inte Adam som straffades?
Båda dömdes till att dö fysiskt och andligt. Det sistnämnda innebär att deras gemenskap med Gud bröts. Detta innebär att man tillbringar även evigheten utan Gud.

En enda synd, som de dessutom hade blivit varnade för att begå, förorsakade det inferno vi lever i dag.
Innan syndafallet var jorden ett paradis.
Det här kan du göra dig lustig och raljera över bäst du vill.
Kom då ihåg att jag var ateist tills för 34 år sedan.
2018-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Salladshuvudet
Salladshuvudet