Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag - en samlare


Samla mod


Jag går med min korg i skogen var höst
i den vill jag samla glädje och tröst

i mossan samlar jag vila
hos granen samlar jag hopp
av eken hämtar jag visdom
och frid ur duggregnets dropp

med blicken på moln och fåglar
samlar jag frihet och lugn
nu är korgen snart fylld till brädden
men förvånansvärt nog inte tung

för att möta morgondags mödor
behövs både styrka och mod
det samlar jag bättre i skogen
än på den finaste krog

Japp - så är det nog





Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-07 20:05



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
En fin dikt.
Känns lugnt och skönt efter att jag läst denna.
2018-10-08

  Cikoria Blå VIP
En kär dikt!
Fint rimmad och fint budskap.
Den dikten la sig som bomull runt hjärtat.
2018-10-07
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP