Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med vänner på Ytterön


Horisonten dricker upp det sista skymningsljuset
och skjuter glaset över disken. Våra siluetter
smälter samman med mörkret.
De nakna rösterna bärs allvarligt över havsytan
som om det vore en vikingahövdings sista färd. 

Öarna här ute är ensliga som ugglor.
En bottenlös ensamhet har gripit dem
och vaggar dem till sömns. 

Nattfukten tränger genom kläderna,
gör dem tyngre och tydligare
då vi, likt blinda, trevar oss fram,
upp mot husets torra ljus
för att skaka av oss mörkrets omfamning.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 415 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-10-08 08:03



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänk att få följa med dit ut...får tydliga bilder av dina ord och njuter...
2018-10-20

  TrollTörnTrappan VIP
Instämmer med Anya om nämnda allusioner!! Var på vippen att utbrodera min sympati för uggleöarna...

samt konstatera hur jag fastnat för "husets torra ljus" redan vid vad som månde varit tidigare version av dikten(?)... när jag såg att någon hunnit före i sitt uppskattande.

Hmm, natten som en rusig bargäst?! Eller en grupp filosofer fulla av nattens just försvunna ljus?!
2018-10-10

  stormengudrun VIP
Vackert, uttrycksfullt!
2018-10-08

  Stanley Rydell
Kan det vara fastetidens nordiska blå som från den blinde mannens måltid stänkt upp i skärgården och in i dikten - "likt blinda, trevar oss fram"?
2018-10-08

  Anya VIP
Vackert om hav och skärgård. Tycker om liknelsen:
"Öarna här ute är ensamma som ugglor". Träffande.

Tycker även om gestaltningen torra hus. Talande.


Det finns både mörker och ljus i texten. Bra komponerat.
2018-10-08

    ej medlem längre
Det är något särskilt med dina texter från denna tidlösa skärgård. Här har du verkligen lyckats fånga mjukheten i övergången mellan hav och land, mellan ljus och mörker och känslan av ensamhet som känns så behaglig att man bara vill stanna i denna värld.
2018-10-08

    Sefarge VIP
Lyriskt berörande
Ord rullande likt
vågor in i läsaren!
2018-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson