Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SORGESÅNG

 

Som buren återfödd

i fosterställning

 

redo att födas till döden

vilar hon omsluten

 

av moderlivets ljumma

skvalpande vatten

 

omslutande hinnor

stänger ute livet 

 

hjärtats utnötta klocka

tickar utmätt tid

 

lungornas svaga andetag

reser mot slutstationen

 

ett sista andetag

och hon är framme

 

koltrasten utanför

sjunger Te deum

 

för livet som gick




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-10-08 16:54



Bookmark and Share


  M.Eta
Jag tolkar din text som ett missfall? Men jag har kanske fel.
2018-10-09

  Judas Ekholm VIP
Stilistiskt fulländad! Och mycket bra i övrigt också, naturligtvis. Kudos!
2018-10-09

  Lars Hedlin
Verkligen bra och full av beröring
2018-10-09

  Niliboy
Fin morgonövning, men döden får inte omslutaHaha
2018-10-09

    ej medlem längre
Vackert och sorgset när döden blir en omvänd födelse!
2018-10-09

  ULJO
Så bra du skriver
2018-10-08

  Feliaxel VIP
Berörande text
2018-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP