Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Prevention

Vinet på bordet
färdas sina vägar
från mitt glas
till hålet i min själ
välbehag och rus
glädjen total
paniken stiger
men jag mår så väl

Ölglaset är fullt
skummar så vackert
sveper det i ensamhet
det smakar så gott
ångesten försvinner
så känns det ibland
ett inlärt beteende
ett frö jag sått

Bägaren rann över
fylld med konsekvenser
ångesten jag hade
så sakta kom tillbaka
huset fick jag sälja
och barnen försvann
drinken inte lika god
allt jag fått försaka

Flaskan sönderslagen
livet gått i spillror
det som smakat gott
vill jag kasta bort
svårt att reparera
det som gått sönder
motiverande samtal
ett liv är så kort

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 397 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-08 13:04



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Alkoholens skador på livet. Bra skrivet.
2018-10-09

  lodjuret/seglare VIP
Även om 'barn' kan förstöra mycket, känns det ofta väl så motiverat med en smula abstinens, avbrott och paus även stundom. Ibland görs en paus utan sedan återupptagande av sysslan... Text att 'starta' en diskussion med, avsluta en annan eller ingå förening med likasinnade.
2018-10-09

  Lars Hedlin
Bra och tankeväckande!
2018-10-09

    ej medlem längre
Alkoholens berusning i alla nyanser av gott och ont som det kan medföra. En härlig förtätning i varje rad!
2018-10-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
R öd tråd i liv
I gott driv med
M otiv konstruktiv!
* Utan en tillånad
* uppehållande giv!
2018-10-08

  DavidM VIP
Rader som berör.
2018-10-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket insiktsfullt diktat om alkoholen, en av människans värsta fiender, om den tar över.
2018-10-08

  Solstrale VIP
Maltade korn i besk eftersmak. Bra!
2018-10-08

  Anya VIP
Jaa alkohol kan sannerligen ställa till det. Jag vet!
2018-10-08

  M.Eta
Lätt att vara efterklok, svårare att reparera.
2018-10-08

  Feliaxel VIP
Det gäller att ta tillvara på livet innan det är försent
2018-10-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO