Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I lyktornas ljus

en bister oktobervind
ett piskande regn i lyktornas ljus
jag drömmer inte längre
jag tänker
på min fumlighet
hur jag tappat min självbild i en gatubrunn
om jag kommer att finna den igen
hur jag spillde rödvin
och krossade mosaikfönster
i moralens politiskt korrekta tempel
hur jag flyttat fram
den yttersta gränsen
hur jag syndat
och hur jag fruktar Gud
vars vrede är fullkomlig
för det är min vrede
för det är jag
och mitt självförakt
i lyktornas ljus




Fri vers (Fri form) av blekhet VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-08 14:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Guds kärlek är också fullkomlig och fördriver all rädsla. Men då måste man komma in kontakt med Hans kärlek.
2018-10-15
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP