Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott...


Dagens förklarade ord 2018 10 09







Änterhake
-
En sjöfågel som visserligen som ord inte finns i ordlistan på en surfplatta men vilken används som ett möjligt ord att tala om i den svenska Nationalencyklopedin. I min värld kan det vara en främmande fågel som tros ha uppstått då en annan nation (utöver studenten) sökt ta sig för med att 'stöta från' en sorts landmassa, annat flytetyg eller 'flyga fritt', på internationellt vatten. Kännetecken, lång och smäcker kropp, något ljusbrun till teckningen samt ytterligt motstånd i huvud och näbb. Hackar gärna och häckar i flytetyg av mindre 'slag'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-09 13:09



Bookmark and Share


  Silverstripe
Inte att förväxla med 'Enter-hake' som är den lilla krok av t.ex. gem man gör för att fiska upp den som trasiga tangenten i sitt tangentbord?
2018-10-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ibland kan nå´t
bli en synvilla
hägring, men
utförandets
plusfantasi i
texten jag
gilla!
2018-10-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP