Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ner i rotsystemet

Såg ett löv idag
Helt rosa
Kan inte undvika tanken på
Om jag också blir vackrare på hösten
Jag är inget träd
Men ändå

Vi står inför mörkret
Spetsen på våra tygsneakers
Redan smutsmörka

Tänker att
Bättre än såhär blir jag inte
Ny kavaj
Fortfarande solbränd

Skördetid för ljusinsikter
Energibomber i klasar
Man når dem utan stege

Tänker att
Snart ligger vi
under mörker
Dåsiga
Bleka
Svettiga

Och om vi tror att vi lever då
Så är det bara för att vi glömt
Vad det innebär att sitta i solen
Vad det gör med oss att gå i tofflor genom gräs

Doften av gräs

Jag skickar mina bästa
Ner i rotsystemet
Innan det är för sent




Fri vers av Aaxel
Läst 755 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2018-10-08 23:06



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Väldigt behagligt komponerade strofer, rika på effektiva bilder. Interaktionen mellan självet och säsongernas skiftningar, tilltalande och välgjord.
2018-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel