Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sveriges dyraste målning hittills, många millar blev det...


Den Levande Tavlan

 

"Den döende dandyn" á Dardel
 blev målad med olja ej akvarell
 banalt naivistiskt penslad tavla
 men nåt får mig upp ögat kavla

 vad är det som fångar i motivet
 är villrådig inget svar är ju givet
 för det är väl knappast poängen
 bli imponerad av kisen i sängen

 ska det visas de vackra damerna
 eller de dödsdansande dramerna
 det kanske är måhända ofattbart                        
 konstnären gjort verk oskattbart




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-09 18:56



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Missförstå mig nu alldeles rätt
gillar målningen på riktigt fett
vet bara liksom inte alls varför
men det är nog kanske därför
om allt sker i betraktarens öga
är det klart mina intryck är tröga
har kikat till och från i trettio år
men ännu ingen rätsida på't får
dock jag ser att dandyns kusin
måste nog ju vara Mona Sahlin
2018-10-10

  Fulbergarn
det här med konst är svårt
man bör ej ta det för hårt
om tavlan fel dig visar
när man på den kisar
behövs både råd och support
2018-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP