Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slipers



I går ringde jag mig själv om femtio år
En otydlig linje
Det gick bara att uppfatta
Några enstaka ord i språken

Jag står på en kulle
Mellan yngre och äldre platser
Men det verkar bara finnas en stor
Runt dess fot löper ett stråk

Under en mattelektion i lågstadiet
En bordskamrat lutade sig fram
Och viskade om ett facit
Oanvänt längst bak i häftet

Kärleken ryms nästan under Tidens paraply
Motsatsens zenit
Att släppa taget om vagnen
Vi föddes i




Fri vers av DavidM VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2018-10-09 11:31



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En fin vinkling på ingången av din text.
Jag tycker du skall ringa fler gånger. Tankesnurran far förbi skapar en inre hunger. Fint!
2019-04-08

  Mow Dean VIP
Omtumlande resa. Inspirerande att läsa.
2018-10-25

  Lottie Ålhed VIP
Släppa sitt krampaktiga grepp tänker jag
när jag läser Viktig text!
2018-10-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra och intressant skrivet om olika tider, det som var, det som är och det som komma skall
2018-10-16

  Lars Hedlin
Mycket bra och fin!
2018-10-15

  Classico VIP
Underbar text!!
2018-10-12

  Lottie Ålhed VIP
Spännande!
2018-10-12

  Kungskobran VIP
Spännande läsning med oväntade vändningar.
Mycket bra
2018-10-10

  Nils-Robert
Fina rader om förr och nu. Bra skaldat
2018-10-10

    Peter Söderqvist
En text som beskriver vår relation till tiden.
Kullen mellan yngre och äldre platser, där tiden rinner ut från betraktaren är fantastisk.
Där någonstans ryms kärleken.

2018-10-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande originell idé att dikta om sig själv som äldre. Och samtidigt fläta ihop då och nu. Mycket finurligt och väl diktat!
2018-10-09

    ej medlem längre
Fem variationer som överbryggar två parallella plan i tiden, en mötespunkt för då och nu och slutligen födelse och död, att fånga och släppa taget. En spännande text att djupdyka i! Kärleken är nog för stor för att rymmas i tid, en underbar konklusion!
2018-10-09

  ULJO
Vilket fint tema på en text. Du själv i framtiden. Skrämmande men spännnande
2018-10-09

  Baystream
Så vackert :)
2018-10-09
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP