Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gräsrötter

 

 

härmed jag vill hylla

de som samhället bygga

de som försakar

tar ett steg tillbaka

 

gräsrötter de kallas

låt dem ej falla

utan dem allt raseras

snart allt passeras

 

de rika då högljutt protestera

"vi måste få mera"

aldrig de mätta blir

alltid de kör sitt lir

 

de som samhället bär på sina axlar

alltid lika tålmodigt knogar på

av dem krävs det omänskliga

de räknas inte som mänskliga

 

utan gräsrötter växer inget gräs

utan näring växer inget alls

människovärdet står lågt i kurs

bland de som borde äras




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-10-09 12:29



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Klar och redig sammanställning över samhällets tillkortakommanden. Leve gräsrötterna, som håller igång samhällsmaskineriet.
2018-10-09

  Kungskobran VIP
Det som håller hela statsapparaten i gång är den nettobetalande högbeskattade flitiga arbetsamma lojala medelklassen på ca 4 miljoner människor, så länge dom fortsätter med det.
Dom övriga 6 miljonerna inklusive pensionärerna betalar mindre i skatt än vad dom får ut enligt statistiken.

2018-10-09

  Judas Ekholm VIP
Slicka uppåt - sparka nedåt! Tyvärr den devis som råder alltjämt. Bra sammanfattat!
2018-10-09

  Fulbergarn
så är det
2018-10-09

  Bodingen VIP
Korrekt, skriver under direkt!
2018-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP