Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


bakom den gröna dörren


öppnar sig rummet inåt, jag ser
hjortarnas stjärtspeglar skymta i ormbunkssnåren
på flykt mot skogens hjärta
och ett toffeldjur hasar sig genom tidrummet,
tappar enfaldigt sin ena hälft
men dubblerar sig snabbt femfaldigt
för har återigen tråkigt, måste ha någon
att kommunicera med
mumlet reser sin nacke och niger
en sån fantastisk dag, det var i dag!


en seriestrip fick en rolig knorr på levnadsvisdom
- med en bukett tulpaner i handen

frågvise Klas : vad är erfarenhet ?
hans farbror svarade: det är när du inte läst bruksanvisningen!

om livet vore så enkelt som när man ska montera ihop ett platt paket
från IKEA och helst vill klura ut alla delarna utan att läsa
bruksanvisningen … som alltid är förbryllande krånglig.

för övrigt ser jag fram emot morgondagen med spänning, eftersom en byggarbetsplats breder ut sig
mitt framför mitt fönster.
i morse levererades byggställningar som till kvällen är uppställda på
varje sida av huset. en ny skorsten måste sättas upp. den gamla hade
fått en spricka. det är också en sort levnadsvisdom, kunskap
man inte har. jag har alltid velat se vad som finns på andra sidan
om hörnet, bakom den gröna dörren.








Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 342 gånger
Publicerad 2018-10-09 18:45



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
skrattar, för den var rolig skriva
så på pricken i stunden
2019-02-11
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP