Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden är underordnad

Om Döden, kan jag säga
Döden tar inte oss
aldrig så länge vi lever!

Livet kommer först
döden är underordnad
kommer efteråt
och det är en trösterik ordning!

Men då när vi verkligen slutat att leva
sörja
hoppas
visionera…

då när ingen rörelse återstår
har Döden rätt
men - till vad?
ja, det är just det
ingen levande vet!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-10-09 22:29



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En insiktsfull text!
2018-10-15

  Anne G
KLOKT
2018-10-14

  lila fjäderblomman VIP
Vi lever så länge vi lever här. Fast det finns ju människor som har haft nära döden upplevelser - enligt dem + de som har andekontakt - lever vi vidare på andra sidan - bara kroppen som dör
2018-10-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärd dikt om livet och döden. Åtminstone lever man ändå kvar i minnen, hos nära och kära.
2018-10-10

  Baystream
Nog därför vi är så rädda för vad som komma skall i morgon.
2018-10-10

  Kungskobran VIP
Om jag får välja mellan det stora okända och en Gud väljer jag det stora okända
Harry Martinsson
2018-10-10

  Larz Gustafsson VIP
Tron är en övertygelse, säger Bibeln. (@ aol)
2018-10-10

  Kungskobran VIP
Du finns kvar som minne hos dom som lever och som atomer i universums oändlighet det är det enda man vet med säkerhet


2018-10-10

  aol
Man kan bara tro.
2018-10-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag vet.
Det kan ingen ta ifrån mig.
Många har försökt - och kommit på skam.
2018-10-10

  ULJO
Spännande frågor. Vad händer efter döden?
2018-10-10

  stig wikman
Sanna ord.

KRAM
Å
APPLÅD
2018-10-10

  Hopplös själ
Finurligt och trösterikt skrivet!
Snyggt....
2018-10-10

  Monika A Mirsch VIP
Du sätter mångfotade myror in i mina tankar. Intressant!
2018-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP