Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattenbrist va trist!

Sjukt att jag ser och alla blundar,
Sjukt att de ler och jag undrar,
När jag förklarar men det inte går in,
När jag predikar tänker de stick å brinn!,
Det går femton ton vatten per kilo kött,
När det nämns i lunchrummet ser dem flesta rött,
Bryggaren puttrar det är dags för dessert,
Men inte är det över här,
En stor vattenresurs krävs till tio koppar fika,
3,6 timmar dusch eller 22 minuter om vi delar lika,
Nu undrar ni vad den här snubben har rökt?,
Och visst låter det ganska långsökt,
Men halva världens jordbruk producerar djurens mat,
Där går den största delen vatten det måste vara glasklart?!,
Från Amerika till Norden kommer fodret till våra kor och grisar,
Med ursprung från Coloradofloden som i dagsläget sinar!,
Om tjugo år är vattenbristen så globala,
Så en tredjedel av alla länder kommer vara i livsfara!,
Då lär vatten vara betydligt dyrare än guld,
Då lär de fattiga för evigt få hänga med John Blund!,
Vi måste ändra vårt sätt att leva och politikerna måste sätta takten!,
Det är ju trots allt dem som har makten?!







Bunden vers av Tobbe93
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-10-10 01:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tobbe93