Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det fantastiska ordet bringa



Synonymer till bringa
som substantiv:

bröstparti, bröst, bröstkorg, bål, barm, hals, bog


som verb:

1. framföra, föra fram, frambära, överbringa; medbringa, föra med sig, medföra, komma med, skänka


2. förmå, få, föranleda, föranlåta, beveka; få till stånd, åstadkomma; försätta; bringa om livet = döda ( "han bragtes om livet"


att böja verbet:

bringa, bringade, bringat
eller
bringa, bragte, bragt.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-10 12:33



Bookmark and Share


  Minkki VIP
medbringat - där har vi ju ordet för tuliaiset ;)
2018-10-18

  Onomatoprofet VIP
Bring it on!
2018-10-10

  alicja lappalainen VIP
..rimmad doftar gott:)
2018-10-10

    Sefarge VIP
Tillbringade 2 minuter
Av mitt "dyrbara" liv
med din skrivelse
Tack!
;)
2018-10-10

  Viksten
Håller med
2018-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP