Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kavalkad

Kavalkad

00-talet: Selma Lagerlöf flyger flygmaskin till Nobelfesten.
Telefånerierna börjar.
Lilla Astrid Lindgren skriker av förtjusning när hon första gången åker från Vimmerby till Eksjö.
10-talet: Bom Krasch Bang.
Ingmar Bergman filmar i smyg sina föräldrars sex och visar på Roliga timmen, och får spöstraff samt sitta i råttskrubben.
20-talet: Glatt och uppsluppet, salt halvrutten sill i statarlängorna.
Du skola vara tacksamt underdånig Gud Kyrkan och Överheten. Håll käften! AIK spöar Hälsingborg.
30-talet: Deppigt. Fattigt och eländigt. Stor Bal på Stockholms Slott till en kostnad utav 30 000 Riksdaler. Världen är orättvis. Ja ja.
Lindberg flyger över Atlantiska Oceanen. Eller var det tidigare?
Ja ja. Stiligt gjort i alla fall.
Adolf. Och hans vänner. Diaboliskt.
Psykopatiskt. Min Farfar Ruben skär ner nazisternas flagga vid deras kontor i Örebro. Bravo Farfar! Vi har det i blodet. Klart värt arresten.
40-talet: Jimi Hendrix föds och Janis Joplin + Leif G W.
Tyskland bombas till stenåldern.
Min Mamma flyttar från Halland till Nora till sin äldre syster och jobbar som biträde på ett Ålderdomshem.
Folkhemssverige är hemskt i åtskilliga avseenden. Konformistiskt. Nästan lite Sovjetiskt. Men Erlander är snäll.
Gunnar Ekelöf. Karin Boye. Paris.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-10 12:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag är inte säker på att du har fått alla historiska fakta rätt, men under tiden som jag läser texten sprider sig ett stort leende över mitt annars så bistra ansikte. Det här är bra.
2018-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP