Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Den äkta känslan viktigast av allt

 

han sa att det var ett berg

det var orubbligt och stort

egentligen fanns det inte

det var liksom ett minne

ett då som funnits men 

som inte längre fanns

 

i barndomen brukade han

och hans syster leka där 

ett lekberg som gav allt

kill i magen att åka ned för

hjärtklappning att ta sig upp

 

ett berg som inte längre finns

det var ändå världens bästa berg

 

så kom dagen då tiden gått iväg

allt som fanns kvar var resterna

dagarna som fanns kvar var räknade

 

sytern åkte dit för att hälsa på berget

se om det verkligen stod kvar ...

kolla om berget varit så vidunderligt

 

hon fann en kulle

hon fotograferade den

lite sten stack upp ur mossan

 

hon ringde sin bror

han tittade på bilden

sedan grät de av lycka

 

all tid de varit borta

alla år utan ett ord

berget stod kvar

 

livet och kraften återvände

berget stod kvar lika bergfast

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-10-10 21:24



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Dina ord berör i min egen personliga tolkning!
2018-10-11

  Bodingen VIP
Finfint med trevliga återseenden, som barn hade vi en crossbana vid ett gruvhål, hade inte varit där sen Hedenhös men i våras var jag tillbaka, visserligen helt igenväxt men ändå, wow...
2018-10-10

  Fulbergarn
Trampa i barndomens spår är nyttigare än man tror. Jag gjorde det när jag var 45år. Klätterträdet var borta men stubben stod kvar

Skönt skriftat av dig


2018-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP