Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vila

När den här kroppen
med sin överhettade hjärna
och spattiga ben
sjunkit genom lager på lager
av lera grus och morän
kommer den att famnas
av urbergets moder
som vaggat tusentals kroppar
till lugn och långsam vila

Urbergets moder sjunger
hymnisk sång
med vederkvickelsens konsonanter
och koralernas vokaler

Urbergets moder
är styrka och lugn
i en och samma person

Den som återvänder
från hennes famn
kan stava sig fram
genom gatukorsningar
av vanmakt och förvirring






Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-11 05:59



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Bergtagen?

Urberget det enda pålitliga vi har,
fint fångat av dig
2018-10-11

  Blomma-Stjärna VIP
åh, så vackert och vederkvickande - den djupaste vila må tillkomma oss som döda men redan vill man tänka sig in i urbergets famn, för att sedan på nytt "kunna stava oss fram genom gatukorsningar av vanmakt och förvirring"

2018-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP