Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Corre Vresig

Corre, Corre Vresig. Du käre trubadur
Vem vore jag utan dina kväden
Utan dina texter av de jag stöptes ur
De jag hört sen den dag jag kom till världen

Du öppnade en dörr, en dörr till poesi
Jag vore inte samma person jag tror
Min syster slöt sina armar, och jag sov däri
Alltmedan du sjöng sång om trasiga skor

Corre, Corre Vresig, jag tackar dig så
För att du gjort mig till den jag är idag
Du har med dina texter, fått mig förstå
Jag behöver poesin som dagligt intag




Bunden vers (Rim) av Salladshuvudet
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-11 09:43



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Det är som att de liksom offrar sig för oss andra...de där som man minns och beundrade. Ett berusande geni var han.
2019-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Salladshuvudet
Salladshuvudet