Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


att tända ljus

 

Att veta sitt värde
Att känna sig önskad
Att finna sig funnen
Att inse sig älskad

 

Inget av detta är självklart

de gånger i livet då det svänger

ned i djupa mörkret, efter att folk

varit dum emot en, eller i skolan

där man kände sig totalt hatad av alla

 

och ingen såg en för den man var...

 

Därför är allt alla gör för varandra

i stort som i smått, som gör gott

sådant som vänder det mörka till ljus!

 

Var säker på även när du

känner dig värdelös, att om du ler

emot någon, hjälper en som behöver

eller själv ber någon om hjälp

kan denna andres tunga mörka

snabbt vändas till ljus

och så plötsligt

har två ljus tänts

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-10-11 14:46



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Text att tänka på nu när mörkret kryper sig på!
2018-10-13

  Marita Ohlquist VIP
Du har gjort det igen, skrivet en bra och tankeväckande text!
2018-10-12

  Maria Sundelin VIP
Så sant så.
Tyvärr är det svårt att be om hjälp när man är där nere.

Kramar
2018-10-11

  Poeten Salvador VIP
Tänkte på att man får vad man ger
2018-10-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så sant!
Ett leende
kan bli ett vi...
En ensam känner
sig med, sedd, i
bredd med nå´n...
2018-10-11

  Fem hjärtan VIP
Verkligen sant detta.. det behövs inte mycket för förgylla en annan människas dag.. ett leende kan räcka långt!
2018-10-11

  Valter Örn VIP
Texten i den sista versen är verkligen så fin och relevant, Det händer ibland att man på gatan kan mötas av ett glatt leende eller tillrop av en främling. Sådant kan lysa upp resten av dagen. När man möts av ett vänligt bemötande och får relevanta svar när man ringer sin vårdcentral är också en höjdare !
2018-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP