Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min skog...


BÄCKAHÄSTEN

Djupt i skogen, i tjärnen mörk som natten
solljus glittrar, en stjärnhimmel på dess lugna vatten

Liten ärla spejar, från klacken vid stupet
ner mot det dunkla, fördolda i djupet

Ovanför ytan, skräddare och trollslända
mitt i gölen, lysande, vita näckrosor blända

Skymt av skuggor intill tjocka stockar
hemliga väsen som lockar och pockar

Om du var där, skulle du höra, viskningarna från träden
pip, rassel, prassel, kvitter, småfolkets kväden

Gnissel och knak från stammar och grenar
Dunsar och skrap från hällar och stenar

En häst i skimrande vitt, anas borta vid bäcken
i lysande skrud, står där sagornas näcken

I just detta nu, vill han inget illa
detta är bara ett ögonblick, från skogen så stilla




Bunden vers av La yegua
Läst 504 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-10-11 15:25



Bookmark and Share


  den nakna poeten
som taget ur en dröm vackert skrivet en storslagen text Bravo!!!
2020-09-30

  barfotafantomen
Wow
2018-11-14

  Fulbergarn
Sköna bilder framför mina ögon
2018-11-13

    ej medlem längre
En trollsk spännande miljö öppnas upp!
2018-11-05

    Masterlord
Underbart, får mig att minnas barndomen när vi läste om John Bauer och hans förtrollande konstnärliga verk!

Nåväl, han har en utmanare när det kommer till att gestalta den skandinaviska naturen och dess magiska väsen!
2018-10-16

  Ninananonia VIP
Mm ...så bra ..din dikt har en vacker rytm och känns så där sagolik...Gillar
2018-10-16

  S.A.I. Steve Lando VIP
Excellentia
2018-10-16

    ej medlem längre
Spännande beskrivning av naturväsen.

Fanns ett populärt uteställe i Stockholm som hette Bäckahästen. (90-talet)
2018-10-12

  cilax VIP
den nuförtiden glömda poesin skiner här!
2018-10-11
  > Nästa text
< Föregående

La yegua
La yegua