Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övertygelsens budbärare



Dessa drömmar
Anarkisten
Med Lenin vid sin
Huvudkudde

7 år i Franco-regimens
Fängelse

Sömnen tog honom
Till sist i hjortens språng

Med
budskap till människorna
På åkrarna att skynda sig

När
Fascismens lastbilar
skumpade fram för
att
stjäla deras barn och
Bränna ner deras hus

Den siste överlevande
Kulsprute-skytten från
inbördeskrigets dagar
invid Lumo-stad som

Förvandlades till grus
av Görings flygvapen

Sömnen tog honom
Mitt i drömmen om
den livfulla kampen
För överlevnad

Med det sista lilla
glaset Retsina på
sina spruckna läppar

Men
inte döden som tillhör
Terrorn tystnaden och
De svarta orosmolnen
i fjärran. ..

Mitt i nattens fladdrande vita
tyllgardins drag för vinden



För
Vem kan säga vad
som är

Dröm sömn död
Rätt eller fel nu?

I all sin mänskliga beblandning

Bara den som är säker på sin
Sak (vad det nu är?)

Men aldrig på någon
annans bekostnad!




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-11 23:21



Bookmark and Share


  Fulbergarn
drömlika grå bilder med en tousch av brunt
2018-10-13

  Kungskobran VIP
Den 5e kolonen i Madrid
skänkte ingen frid
Den gav carte blanche
åt Francos män
vi minns dom svinen än
2018-10-12

  bumerang

Anar en mardrömslik historia, som kommit nära och bärs.
(Det sägs numera att även upplevelser kan genmässigt föras över till nästa generation)?
Frågorna är det som är kvar.
2018-10-12

    ej medlem längre
Komplett!!!!
2018-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP