Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Fallstudier" av Sten Wiking ( outgiven)


FALLSTUDIER ( I )

Att blockera medvetandet och förståndet
med cyniskt negativ pessimism,
utan tro och hopp om dess motsatser,
är en generaliserande motsägelse
inför möjligheter och faktum.

Exempel 1
En man bedyrar för en kvinna hur
mycket han tycker om henne,
medan hon inte tror honom,
enkom för att hon inte kan tänka sig
att någon enda kan tycka om henne.

Denna vanföreställning bottnar i
djupt självförakt och samvetsgrann
komplexitet,däri hennes negativism
svartmålar allt och alla.

Orsaken är sällan självförvållad,
utan kan oftast härledas till negativa
erfarenheter med andra människor.

*
Människan i grupp och människan i
enskildhet är två olika människor.

Människor förstör varandra i den
sociala gruppgemenskapen,
medan den enskilde individen
utvecklar en personlighet.

Normen mellan allas lika värde
och allas olika värde,
är således omöjlig generalisera.


*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 298 gånger
Publicerad 2018-10-12 04:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP