Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En favoritdikt som jg skrev tillsammans med Catharina Jerbo för tolv år sedan.


du föresvävade mig inte alls

du föresvävade mig inte
alls
du som tecknar din berättelse
i blod

ur källan
berusar jag min fruktan
och
andas mina tankar

  

från min utkik
var din geysers yta
stilla
utan krusning


ostyrd, hänförd av lust,
blottas begäret och driver himlar
ur mig



så ångar din källas hetta
åter kaskader mot skyn
gråter sig tillbaka


befuktad, befruktad
bjuder händerna tystnad att svalka
vad elden rodnat



och droppar lägger sig
tillrätta i min skäggstubb
på min väg över
glatta hällar


se mig, berör
min glädje och
följ min rädsla



in i dimman
i din riktning


in i min förtröstan




Fri vers av Per Rydberg
Läst 291 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-12 10:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg