Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att förklara verkligheten på mitt eget lilla sätt, skall du tänka så? Inspirerad till av doktor Beergström... En eller annan apotekare sägs ju vara upphov till 'läskeblask' av diverse kulörer.


Dagens förklarade ord 2018 10 12



Barbacka
-
Tillfällig anordning av härdat trä i backe, säljer hembrändt till huvade spekulanter, vilka färdas i bil, på cykel och kanske försedd med motor. Går det väl byggs nog ett hus upp kring baren. Byggs där ett hus, tillkommer gärna andra byggnader, kanske tillkommer långhus och vips är där en by, dansk eller inte.

(På danska, säger en by om stad, exempelvis Köpenhamn.)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 255 gånger
Publicerad 2018-10-13 14:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP