Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När man blir Urgrossmuther jaa, då blir man galen, ifall det inte inträffat tidigare... Bilden Familjen gräddsnäckan genom generationer.


Alla barn och jag

 

Och jag ståtliga mormorsmor

viftar omkring

med mitt nya namn.

 

Men allt är väl till låns?

Nej där misstog du dig

dessa barnbarn, dessa barnbarnsbarn,

de är minsann inte till låns!

 

Du skall skapa dikter om dem

du skall samla fotoalbum ikring dem

du skall lyssna, språkas vid

tillsammans med dem

du skall älska,

du skall all din kärlek förbruka

till nyutsprungna generationer.

 

Hjälp mig den som kan!

 

Tycker du jag är en dåre från

främmande land ...

 

Javisst från det finska grannlandet,

här hör jag hemma.

Men ack, redan med andra foten i graven

opponerar jag mig.

 

Jag är hemma

där finlandssvenskan ljuder

tillsammans med barn.

 
Alla barn med mig!

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-10-12 22:26



Bookmark and Share


  Sommarina VIP
Så fint!!! Härligt att ha en sådan gåva och så många fina känder att älska
2018-10-23

  Anya VIP
Fin kärleksförklaring till barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Det värmer genom skärmen.
2018-10-16

  Lars Hedlin
En mycket bra text med beröring och känsla!
2018-10-15

  walborg
Härlig text om stor generositet och visdom
2018-10-13

  Maria Sundelin VIP
Njut av din stora familj . Det är den som ger dig livsenergi
Kramar
2018-10-13

  Blomma-Stjärna VIP
vad gammelmormor gör, hur hon smeker, lyssnar, vad hon berättar - det är magi för stunden - och det blir mer - för det blir till barnens barndomsminnen
2018-10-12

  Monika A Mirsch VIP
Wau!!! Tänk kära du Sefarge, där sitter du vid ditt skrivbord, som nuförtiden fått namnet dator, och fabricerar dessa dina mjuka ord till mig, jag som sitter vid min dator mer eller mindre förbittrad över en liten usel minoritets bekymmer.

Det känns så innerligt gott att bli sedd, hörd och bekräftad av hjärtats toner.
TACK!!!
2018-10-12

    Sefarge VIP
Härliga tankereflextioner!
Tänk att få överföra sitt språk
Och minnen till lyssnande
små öron!
;)
2018-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP