Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här ligger jag i u-landssvett

Det hade kunnat vara frihet.
Men här ligger jag i kläder jag inte valt själv.
Fulla med kemikalier och u-landssvett.
Jag köper saker som de säger till mig.
Låter mig tvingas. In.

Här ligger jag med människor så som jag tror att jag ska. Som jag fått lärt mig.
Det står i olika snygga tidningar hur en ska göra. Jag har läst dem så många gånger att jag tror att jag gör som jag vill.
Jag låter mig tvingas. In.

Jag är kvinna så som jag ska. Som någon har bestämt hur jag ska va.

Jag är mamma så som jag ska. Som någon har bestämt hur jag ska va.

Jag arbetar som sig bör. Alla måste arbeta, vad är det vi arbetar för?

Det hade kunnat vara frihet men här ligger jag i ett land jag inte valt. Jag går förbi fattiga som ber om pengar till sin överlevnad vid affären.
Jag kastar halva veckohandlingen medan det finns människor utan mat och allt jag gör är att bidra med skit i atmosfären.

Jag är en människa så som jag ska. Så som de säger att jag ska va.
Jag blundar för barn som sökt sig hit av nöd.
Jag tittar mig i spegeln och tänker på mitt egna bröd.

Det hade kunnat vara frihet,
men vem är frihet för?
Vi låter oss ligga som de har bäddat samtidigt som något i oss sakta dör.




Bunden vers (Rim) av Jensen
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-12 22:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jensen
Jensen