Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 12/10


Familjehistoria - en drömraga

 

Kalla lyan nära skolan

jag fick flytta ut i solen

ligga på en trevlig parkbänk

höra lite gubb- och tant-tänk

jag fick hjälp med klivandet

över gamla drivorna

 

Jag kom ur förlägenheten

åter hem till lägenheten

sedan till föräldrahemmet

där var inte något främmat

bara mor och far och syster

tog ett bad, för jag var dyster

 

Men då började jag läcka

bearnaisesås, det blev fläckar

i den långa korridoren

kände mig som värsta dåren

blev dock nöjd för att jag orkat

både svabba av och torka

 

Med familjen ner till skolan

dottern, sonen, duden, polarn

sonen släntrade med hatten

polarn satte sig vid ratten

själv så började jag mingla

med min dude och lilla pinglan

 

Duden blev så ung och cool men

han försvann sen upp till skogen

jag for efter, in i köket

borta var det gamla stöket

satte mig vid polarns köksbord

var beredd på ett försöksmord

 

Fick dock en försiktig kram

blev en varm och lycklig dam

polarn hade ingen aning

vänd mot vedspisen som vanligt




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 200 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-12 23:03



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa ska man skratta eller gråta åt detta. Allvar och humor.

Gillar:

"Men då började jag läcka
bearnaisesås, det blev fläckar
i den långa korridoren
kände mig som värsta dåren
blev dock nöjd för att jag orkat
både svabba av och torka"


En mardröm i surrealistisk ton.
2018-10-13

  TrollTörnTrappan VIP
"Gubb- och tant-tänk" kan nog vara lika värmande ibland som sprakandet från vedspis!?!

Eller som den potentiellt svartsjukes kram trots allt? Spännande ordvändning på "försöksmord"!
2018-10-13

  Staffan Nilsson
Gemenskap och utanförskap i ett nötskal.
2018-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X