Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2018.10.13 Lördag. Rekylen av Gudstankar


Mötet med döden

 

Döden rotar i min väska för att finna sorgen jag svärmar kring. En uppgiven suck är allt han finner. Jag har ältat detta, och inte funnit en enda nyckel att öppna satansbojorna med. Det kommer att ta ganska lång tid att hitta ut ur vårt möte. Säkert tre dagar och tre nätter.

Det krävs vetskap om skälen till rikets nödutgång. Jag menar, -”Ropsten nästa” ropar högtalarna ut till förlorad ungdom. Det är inte bara psykofarmaka som glimmar. Variationsrikedomen måste betala igen sitt risktagande och sitt skuldberg. Nu hovrar konkursen över ovissheten. Bara tre valmöjligheter upptäcks, och två är vi bekanta med sen förut. Alfa och omega. Den tredje är avskedet. Gudsfruktighet värmer mina sargade artärer till stenhjärtat.

Jag har valt alla tre igen.

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-14 00:30



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Jag glömde nämna Gud, något som bär oss när vi egentligen borde falla handlöst.

Tack Mats
2018-10-17

    Lars Gullberg

En sorts avhandling på livet. Jag gillar, eller gillar är ett så ytligt begrepp. Jag väljer att säga. Ja, hur ska jag säga. Jag är också blott en människa. Allt vad det innebär. Och du beskriver själva innebörden av det på ett mästerligt sätt. Ett brev som borde adresseras till oss alla. Att läsa och begrunda. Att vi, trots lidande och bekymmer ändå klamrar oss fast in i det sista.

2018-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP