Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndagstankar 2018 10 14 Kontroll

Att skapa handlar till stor del om att hantera kontroll. Jag kontrollerar motivet, motivet kontrollerar mig. Att hitta balansen mellan de två sätten är en huvuduppgift.

Om jag kontrollerar motivet, så är jag konduktören på tåget där de skapande arbetar. Jag ropar ut reglerna i tågets högtalarsystem, och bevakar att reglerna följs.

Om motivet kontrollerar mig, så fnittrar jag berusad av rödvin, och bombarderas av idéer och infall.

Kontroll är en huvuduppgift för den som skapar, men smaken är olika. En del vill ha full kontroll, andra släppa den helt. Hur ser en balanserad situation ut?




Övriga genrer av Poeten Salvador VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-14 11:55



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Jag är nog rätt balanserad men lite för kontrollerad, skulle nog behöva släppa lös i verkliga livet
2018-10-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag är ett kontrollfreak. Utom när jag skriver. Då får allt komma fram.
2018-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP