Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sista brevet

 

Sjuka kan nånting 
säger politikerna och ger många ingenting
Men ingen vill anställa en sjukling
men jobbet finns nånstans säger politikernas samhälls-utvisning

Sjuka kan jobba
tycker de som har sitt på det torra
Sen fuskar de med “vård av sjukt barn”
och kastar in protester mot flygskatt i samma garn

Allting blir svart för en allvarligt sjuk
smärtan förstärks i deras stackars buk
De ser de rikas svarta skatt förvandlas till vit makt
städhjälpen de behövde putsas iväg i “RUT” till förmån för skinande rikemans-prakt

Själva tappar många av dem både tak och trygghet
och deras tro till samhället och allting störs av himlens öppenhet
Efter regn kommer sol
men ett mindre helvetes helvete är inte en sjuklings önskemål

För han vet att det är kallt på vintern
då föredrar han sommaren utan hyacinter
Ingen utomhus kan gömma sig för kyla
men mot regn kan man sig skyla

En olycklig ställer sig frågan
släcker ett självmord lågans plåga
Kanske är det värt ett försök
syns i tankarna som inte går upp i rök




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-10-14 12:09



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
skriver under på Sentas kommentar
2018-10-16

    ej medlem längre
Dessa hänsynslösa politiker och myndighetspersoner har många oskyldigas liv på sitt samvete. Det onda man gör mot andra slår tillbaka mot en själv i förlängningen. Det gäller även för maktens folk.
2018-10-14

  Respons VIP
Det blir tydligt i din dikt Hur nedskärningarna i välfärden drabbar de mest utsatta.
2018-10-14
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP