Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vackra knoppen ge dig tid

Vackra knoppen ge dig tid,
så du sedan kan blomma ut i frid.
Känn och finn i ditt hjärta,
ditt syfte ska inte åsamka dig smärta.
Ta ditt lugn och bär dig med,
tvinga ej någon, då du gör dig förkläd.
Vagga ömsint ditt inre Jag,
vagga det sakta utan någon annans lag.
För när någon annans lag över ditt liv träder i kraft,
fängslas du och pressar ur ditt egna livets saft.

Finn dig själv djupt där inne,
för att utveckla alla dina underbara sinnen.
Och om du bryts ned kom då ihåg detta,
I ditt liv händer för dig det enda rätta.
Ibland är det hårt och ibland är det kallt,
men du möter det för att finna kärleken i allt.

Skapa inte dig sedd utifrån ett led,
utan väx starkare i dig själv med
kärlekshopp och inre fred.
Då kan ditt förflutna dig aldrig röra,
för då lär du dig med acceptans
och inget kan dig störa.

Ta ett andetag dra in ljus i din lunga,
andas sedan ut det mörka, det tunga.
Släpp gårdagen och fånga den nya med ro,
glöm aldrig att på dig själv ha tro.

Vagga suset, bruset, i din hjärna.
Se på dig själv min vän, ?
du är en lysande stjärna. ???




Fri vers (Fri form) av Sagoängeln
Läst 154 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-14 13:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sagoängeln
Sagoängeln