Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


stigen - Kungsholmens bibliotek 14/10-18

 

1:a bilden

stigen fann sig funnen

över åsen nedåt upprunnen

utav ett fallande hällregn

 

2:a bilden 

nästa gryning

kantades stigen

utav gula skira

lysande kantareller

som lyste i solen

 

3:e bilden

myran på stigen springer

samlar dagg och kåda

får syn på gulingarna vid kant

finner det mycket intressant

tänker...  "bli fylld med mat till stack..."

 

4:e bilden

tordyveln samlar sig stilla på stigen

mot en Karl-Johan-svamp 

passar sig för tramp

klättrar in i *foten

lägger sig att vila

 

5:e bilden

människan når fram till skogen

ser stigen kantad utav kantareller

plockar korgen full

myrorna slåss för allt de har

de vill inte förlora sin mataffär

 

6:e bilden

myrstackarn får stryka på foten

kanatrellerna alla i korgen nu falla

 

7:de bilden

människan får syn på

Karl-Johan-svamp

sveper ned den direkt

väl hemma görs en upptäckt

en sovande tordyvel

i sin törnrosasömn

 

8:de bilden

utanför fönstret 

en rödhake som skvirrar 

den pickar på fönsterblecket

människan där inne ser glad ut

fågelsången drillar

 

9:de bilden 

afontrodnade lika röd

som rödhakens bröst

lockar fram en tår hos

människan av vördnad

utbrister ... se hur vacker

vår natur är, skogen rymmer

svampar, kryp och bär

 

10:de bilden

i lyktans sken i höstkvällen

samlar sig nattsvärmare

de ska ha ett årsmöte

på dagordningen fem punkter

1) vilken av alla ljuspunkter är den verkliga solen?

2) hur hittar vi tillbaka hem om strömmen går?

3) ny medlem Varde Ljus ifrån Närke välkomnas!

4) bokmalens nya hemvist föreslås bli Lärksången

5) En fladdrande fjärilsskald är född vid namn

Violetta Darra en välkomst middag föreslås i Fågelsången...

Mötet avslutas med en fråga...

Vem blir vårens trädgårdsmästare?

styrelsen väljer Mas Ko Pia ifrån Dalarna

Avslutning med ett ord på stigen

 

undfly undanflykter

och flyg emot ljuset

 

...




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-14 19:34



Bookmark and Share


  Kim VIP
Hm, det slog mig i slutet av texten kursiv stil, hur mkt bättre den passar till poesi! Men kanske inte så konstigt eds den lutar också. Hm.
2018-10-16

  Poeten Salvador VIP
Reflektioner av ditt bildsinne?
2018-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP