Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


vandringspoeten

 

de stängda caféerna 

skvallrar likt raderna

som speglar sig i fönster

 

fönsterluckorna stängs

de förlägger alla orden

 

tunga dörrar låses igen

de vaktar de sovande

lammen som är prosans

de ligger tätt på stråbädd

 

mörkret sänker sig svart

meningen vandrar i vitt

belyser mellanrummen

som liksom skuggas

av pennans förälskelse

i de bokstäver den skriver

 

bläckets svarta havsvågor

droppar som ringbrynjor

 

ljuset blåses ut av vindpusten

andan går ur den berörde

 

saktmodigt reser sig poeten

går mot den låsta dörren

stiger ut genom fönstret

makar sig fram i natten

 

den vandrande poetens öde

en början på ett nytt kapitel

där svarta får dräller fram

i landskapet lysande grönt

mot en rosa horisontstrimma

 

ögonen super in skönheten

skriver in sig - blir ett med allt

vandringspoeten pånyttfödd

 

gryningen intar landskapet

stammar fram en ny dag

kronorna vidrör himlataket 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-10-15 07:57



Bookmark and Share


  Mow Dean VIP
En spännande text - jag ser drömska bilder.
2018-10-17

  Lars Hedlin
Jätte bra i både skrift och ton!
2018-10-15

  mare VIP
Superbt!
2018-10-15

  Poeten Salvador VIP
Har poeten något mål?
2018-10-15

  ULJO
Riktigt bra. Denna
2018-10-15

    Sefarge VIP
Skickligt berörande
Skaldat!
:}

2018-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP