Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Hamnen av Margit Grell


De drunknade sjömännens själar

De drunknade sjömännens själar
sjunger ur havets djup
ropar av skräck i förlisningen
mot vredgade skummande rev.

Skonarn gick i kvav
med alla ombord
Ljudet av krossat trä
masternas brak
seglens söndrade lik
fladdrande mot trasig sky

Sjömännen kämpande för sina liv
försvann en efter en
bort i virvlande skummande hav

Havet har tagit sitt tribut
tusentals själar talar
lyssna till dess klagan
lyssna till de själar
som för evigt funnit sin grav
i havets djup





Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-15 10:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En våg sköljer över mig, rysande vackert!





2018-10-16

  Öknens Ros VIP
många är de som fann sin grav på havets botten.
2018-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP