Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elegi

älven flyter
tiden går
orden tryter
vad återstår

att säga
när klockan slår?
vem kan förutsäga
när jag återfår

min förmåga
att skriva,
min låga?
när ska jag kliva

ur denna svacka?
när ska jag få av mig denna depressiva
ruttna jacka?
när ska det komma lite positiva

tankar igen?
när ska jag få tillbaka mitt flyt?
det känns som om det är länge sen inspirationen var min vän
nu känns den bara som en myt

man har ju bättre
och sämre dagar
ibland är det lättare
ibland känns det som om man jagar

desperat nånting som ens liknar lyrik
och det slutar ofta med att man tillagar
ännu en allt tunnare soppa på samma gamla spik
man börjar oroa sig för att man har upplevt sin glans’ dagar

hur ska det jag skriver hitta en publik?
hur ska jag med mitt skrivande lyckas nå ut?
jag känner mig mer och mer som ett freak
är min karriär som poet redan slut?

får jag lägga handskarna på hyllan
redan innan jag har gjort min debut,
innan jag har fått min första diktsamling i bokhyllan?
på nåt sätt känns det som om jag har dragit denna klagovisa förut...




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-10-15 11:17



Bookmark and Share


  Språk, hjärna!
:D
2018-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP