Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det här med ålder

 

 

ålder mycket viktig är

det kan man konstatera

det ser man redan här

man vill ju influera

 

utseende är ett extra plus

visa sig från sin bästa sida

kanhända man får en puss

utan att behöva lida

 

hårda tider det ju är

att duga vill ju alla

skönhet är en chimär

kom och låt oss tralla

 

på med rouge och läppstift

mascara likaså

kanske blir du gift

nog kan du förstå

 

att mannen likaså sig fixar

även han vill pråla

för kvinnan han sig trixar

dags att skåla!

 

alla masker som vi bär

alla stelnade skratt

de är ju bara en chimär

och faller platt en natt




Övriga genrer (Satir) av Öknens Ros VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-10-15 17:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Ju äldre man blir desto mer får man lägga på?" Syftar på kungskobran. Nä inte jag. Jag har slutat sminka mig eftersom jag ser både yngre och snyggare ut utan spackel. Så för mig var det omvänd logik.
2018-10-15

  Bodingen VIP
En målande dikt

2018-10-15

  Kungskobran VIP
Ja då tar hon tillflykten till kosmetik
i akt och mening att bliva sig lik
Ju äldre man blir
desto mer får man lägga på
Ju äldre man blir
desto mer får man lägga på

Härlig satir alltför sann
2018-10-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat, om denna eviga utseendefixering. Bäst om insidan är vackrast!
2018-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP